På garneventyr i Aarhus – Garnkisten

På vejen hjem fra ferien (er det virkelig allerede to uger siden?) tog vi spontant på udflugt til Aarhus. Selvom vi har været der mange gange, har vi ikke brugt meget tid på sightseeing, så det er nok et af de steder, som jeg tror jeg kender bedre end jeg faktisk gør. Så det var dejligt med en halv dag i Aarhus hvor vi ikke skulle andet end at hygge os.

Eventyret begyndte i parkeringshus ved Dokk1 – en spændende ny bygning ved havnen, som huser borgerservice, bibliotek og et fuldautomatisk parkeringshus. Børnene blev helt chokerede, da gulvet åbnede sig og bilen forsvandt under jorden. “Vi har tabt vores bil, nu får vi aldrig vores bil igen, hvad sker der med bilen…?” Hvis nogle af jer i Aarhus for 14 dage siden har set en familie med en bekymret tre-årig, så var det nok os.  Vi endte med at forklare, at bilen blev lagt til lur i kælderen, og det kunne selv en tre-årig forstå, at også biler har brug for at slappe af.

Heldigvis var der også tid til at gå på garneventyr i Aarhus, og jeg havde udset mig Garnkisten som en butik som jeg rigtig gerne ville se. Og det var det også bestemt! En rigtig dejlig og spændende butik med et fint udvalg af både danske mærker som f.eks. Gepard, Filcolana eller Mohair by Canard, og udenlandske mærker såsom Rowan eller Regia. Meget velassorteret med mange flotte modeller, så man kan se hvordan garnerne virker i et stykke tøj. En lækker detalje var de mange projektposer i flere størrelser, som jeg havde været på udkig efter i noget tid.

Der var flere spændende ting, som jeg ikke havde set før: Håndfarvet garn fra Sysleriget, Baa Ram Ewe garn fra Yorkshire og strikkekits til lettiske vanter. Jeg kunne nemt have købt rigeligt af alle tre fristelser, men denne gang blev det strikkekit til de lettiske vanter som kom med hjem. De skal strikkes på pind 1,5 og det har jeg aldrig prøvet før – spændende!

Det bedste af besøget kommer lige til sidst – det var så hyggeligt at tale med butikkens ejer, Tine Thierry Petersen, og hendes mand. Dejligt at blive mødt med overskud (især med to små piger i slæb) og med stor viden om garn og strik. Mange tak for besøget!

Historien om bilen endte også godt og til stor morskab for de andre brugere af parkeringshuset. Det er ikke hver dag, at to små piger står og råber “Godmorgen bil! Har du sovet godt?”

Hvis du er i Aarhus, så er Garnkisten bestemt et besøg værd. Jeg kommer i hvert fald igen.

Tak for interessen og hav en god uge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.