#Knitwork 2017 strikkefestival i København og et af årets højdepunkter i strikkeverden

Nu er det på høje tid at vække bloggen til live igen – og der er ingen bedre lejlighed end at skrive om Knitwork 17, strikkefestivalen i København som lige er løbet af stablen i den seneste weekend. Tiden inden strikkefestivalen gik pludselig stærkt, da al tiden blev brugt for at færdiggøre nogle designs til White Nile Cotton. De blev så også færdige i tide til festivallen.

Efter en dejlig weekend sidder jeg tilbage med mange gode oplevelser og indtryk og vil dele nogle af dem her.

Hvordan er det at tage til Knitwork festival?

Kort og godt – fantastisk, så hvis du har mulighed for at komme afsted, skal du da gribe den. Det er dejligt at møde ligesindede, især når jeg (endnu) ikke har et stort strikkenetværk selv og med små børn ikke går så meget til strikkecafeer eller kurser om aftenen.

Det er mit tredje år med Knitwork festival, og jeg sørgede for at holde weekenden fri for andre aftaler i god tid. Der var et alsidigt program med workshops, boglanceringer, foredag og to haller med stande, hvor der blev solgt garn, designs og mange andre lækre ting.

Med så mange muligheder og arrangementer var det vigtigt for mig at have en plan på forhånd om hvad jeg vil prioritere. I år prioriterede jeg at deltage i workshops og at have tid til at besøge standene for at se, røre og købe og selvfølgeligt til med jævne mellemrum at kigge forbi White Nile Cotton for at høre om, hvordan mine designs blev modtaget.

Første festival med egne designs

Det var første gang, at jeg ikke kun var deltager, men at mine designs kunne ses og røres hos White Nile Cotton, og ikke mindst købes med opskrift og garn. Udover Knapponchoen har jeg lavet et sjal og et sæt babytøj med cardigan, kyse og sokker. Tusind tak til alle, som lagde vejen forbi for at se og røre modellerne.

WNC sjal
Cardigan og kyser i WNC garn

Hvis du ikke har set dem, så kig forbi White Nile Cottons hjemmeside. Knapponchoen sælges allerede som strikkekit, og sjalet og babysættet kommer til salg snart.

Workshops

I år ville jeg netop udfordres og prioritere at lære nyt fra eksperterne i deres fag.

Nattrøjer ved Vivian Høxbro – hun er en af de grand old dames indenfor den danske strikkescene og som jeg indtil videre kendte som forfatter af Politikens Strikke-og hæklebog. Vi lærte om danske historiske nattrøjer fra 1700’tallet og strikkede stjerne med tekniske udfordringer, såsom vandrette masker. Hendes fortællinger om nattrøjerne og strikkehistorie var så levende og medrivende.

Inspiration til inspiration ved Vithard Villumsen – the prince of knitting og kendt som den ene af dommerne i TV SYDs “Den store strikkedyst” (se den her hvis ikke du kender den). Han er helt sin egen og meget inspirerende, og kunne lære mig patentstrik på 10 minutter. Og han er nok den eneste, som får mig til at lave venepumpeøvelser, hvor jeg ligner en kylling, i fuld offentlighed.

Drejede masker ved Katrine Wohllebe – også kendt som goodlifeknitting og meget teknisk dygtig. Vi lærte om drejede masker, og det var især sjovt at undersøge udtrykket af de drejede masker helt ned i detalje og forstå, hvordan man kan bruge dem for at skabe spændende mønstre. Dejligt, at der er strikkeundervisere som er endnu mere nørdede end en selv.

I indlæggene i de næste tre uger vil jeg gå i dybden med hver af de tre strikkedesignere og deres nye bøger, så læs med hvis du vil vide mere.

Hvad jeg ellers godt kunne lide ved Knitwork…

  • Standene: Lækkert håndfarvet garn, spændende opskrifter og bøger og alt muligt andet som man bare ikke kan undvære her i livet.
  • Forplejning: Lækkert med sund frokost til rimelige priser, så der var energi til hele dagen. Og altid godt med et sted, som laver god kaffe latte.
  • Højt til loftet: Søndag morgen ville mine børn også en tur med ind og se, hvor mor egentlig tilbringer weekenden. Og det kan være en udfordring at tage to børnehavebørn med til strikkefestival. Det var dejligt, at de blev mødt med overskud mens de var der, fra et ekstra armbånd ved indgangen hen til tålmodighed, da de skulle vælge garn til efterårshuen.
  • Kristina og Carsten: Tusind tak for en dejlig strikkefestival!

Hvis du skal se mere fra Knitwork, tjek Instagram med #knitwork17. Tak for interessen og hav en god uge 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.