Skrå aflukning for at få pæne armudskæringer til BoHo Cardigan

“Don’t let the perfect be the enemy of the good” læste jeg for noget tid siden et eller andet sted, og på dansk betyder det noget i retning af “Lad ikke det perfekte være det godes fjende”. Det passer meget godt på dette blogindlæg, som jeg fint kunne have skrevet for en uge siden. Jeg vil nemlig gerne skrive om en metode til at lukke skråt af for at få pæne skrå ærmegab og halsudskæringer. Og der skulle da også være en lækker video, hvor jeg viser teknikken… men jeg havde ikke den tid som skal til for at komme i gang med det. Derfor bliver det tekst i stedet for.

Hvis ikke du har læst det før her på bloggen, vil jeg lige nævne, at jeg i øjeblikket har Charlotte Kaaes BoHo cardigan på pindende. Jeg strikker den i Hjelholts håndværksgarn, og både farven og materialet er virkelig dejlige.

Denne cardigan strikkes nedefra og op, og undervejs skal der lukkes af til armudskæringer, hals og skrå skuldre. I mit første forsøg lukkede jeg af på almindelig vis, men det giver jo ikke skrå armudskæringer, men en mere trappeformet aflukning. Så undersøgte jeg forskellige metoder og fandt frem til skrå aflukning. Se, hvor fint armudskæringerne bliver med den. På billedet vises venstre forstykke, bagstykke og armudskæring til venstre arm.

Hvordan fungerer aflukningen så? Den laves i fire trin:

Skrå aflukning

Metoden er til at lukke masker af på begyndelsen af en pind.

  1. I pinden før du vil lukke af, strik indtil sidste maske. Lad sidste maske forblive på venstre pind og vend arbejdet.
  2. Løft en maske løs af som vrang. På højre pind har du nu to masker.
  3. På højre pind, løft højre maske over venstre maske. Dette er første aflukning.
  4. Nu kan du lukke flere masker af med den metode som du foretrækker.

Skal der lukkes flere masker af ved næste pind, gentager du metoden. Det giver en fin skrå kant, som er nem at sy sammen.

 

Den er nem, når man først har prøvet den, men selvfølgeligt er det bedst at se, hvordan det foregår. Derfor er min plan på sigt også at inkludere nogle videoer. Men i mellemtiden kan du google dig til det. Jeg kunne ikke finde nogen videoer på dansk, men metoden hedder “sloped bind off” på engelsk og “Schräges Maschenabketten” på tysk. Hvis du prøver den og har problemer med den, er du også velkommen til at skrive en besked her, så kan jeg prøve at hjælpe.

Tak for interessen, og hav en god uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.