Knapponcho – en sød og funktionel poncho og et nyt design til White Nile Cotton

Med denne blogpost glæder jeg mig endelig at dele et projekt med jer, som jeg har arbejdet på i noget tid.

Ved Knitwork festival i September sidste år opdagede jeg White Nile Cotton, et fantastisk blødt økologisk bomuldsgarn spundet i Uganda, og både projektet og garnet gjorde stort indtryk på mig. Kort fortalt, har Birgit Bonnichsen skabt et fantastisk projekt i Uganda, hvor lokale bønder dyrker økologisk bomuld, som så håndspindes af dygtige lokale spindere til et meget blødt og lækkert garn. Garnet er dejligt i hånden når man arbejder med det, og bevarer sin fine bløde kvalitet i brug og i vask.  Jeg begyndte at strikke med det og var meget begejstret over kvaliteten. White Nile Cottons hjemmeside og webshop er her.

Inspireret af eventyrerne i bøger og tegnefilm begyndte min 4-årige datter at tale om en poncho med hætte på. Hun ser mig ofte strikke og sagde flere gange “Kan du strikke en poncho til Elisabeth?”. Det kunne jeg ikke stå for, og i starten af april tog jeg børnene på lørdagsudflugt til Knitwork Light, og lovede Elisabeth, at hun måtte vælge farve til sin poncho. Der blev det til det smukkeste White Nile Cotton tynd garn i orange, som er Elisabeths yndlingsfarve.

Så gik jeg i tankeboksen om, hvordan en skøn og funktionel poncho skal se ud. Jeg havde længe ønsket at lave mine egne designs, og her var det bare helt oplagt at designe en poncho, hvor dette unikke garn virkelig kommer til sin ret. Samtidigt skulle det være en poncho, som giver barnet bevægelsesfrihed, samtidigt med den holder varm og sidder godt. En funktionel detalje er, at den kan blive knappet i siderne og derfor har en god pasform og samtidig god bevægelsesfrihed. Der sidder også en knap foran, så den sidder godt omkring halsen, men kan knappes op og er behagelig at tage på over hovedet.

Efter nogle tegninger, overvejelser og beregninger gik foråret og forsommeren med at udvikle opskriften og teststrikke. Resultatet blev en flot orange poncho som min datter er meget glad for.

Så har jeg begyndt et samarbejde med Birgit fra White Nile Cotton, og det er en fantastisk god oplevelse. Ponchoen er nu også strikket op i et flot Cerise garn. I vores ferie i Thy lavede vi et photoshoot i det storslåede landskab, og Elisabeth var meget stolt over at være fotomodel.

Birgit fandt også på navnet “Knapponcho”, som netop understreger funktionaliteten af ponchoen. Opskriften udkommer til både tynd og medium garn Jeg er meget glad og stolt, at knapponcho’en nu udkommer hos White Nile Cotton, og håber at den bidrager til at skabe opmærksomhed omkring dette fantastiske bomuldsgarn. Og selvfølgeligt, at både strikkere og børn bliver glad for den.

Tusind tak til Birgit fra White Nile Cotton for god samarbejde. Jeg vil også gerne sige tak til Charlotte Kaae (bykaae) for gode samtaler om projektet.

 

One Reply to “Knapponcho – en sød og funktionel poncho og et nyt design til White Nile Cotton”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.