Garn i Silicon Valley (Uncommon Threads i Los Altos, CA)

Den forgangne arbejdsuge tilbragte jeg i Silicon Valley og havde nogle spændende dage, dog uden at få strikket en eneste maske. Jeg havde nogle ledige timer inden jeg skulle til lufthavnen og dermed også chancen at opleve lidt af den lokale strikke-scene. Jeg havde på forhånd undersøgt om der var garnbutikker i området og fandt et par stykker. Den nærmeste var Uncommon Threads i Los Altos. Los Altos er nabobyen til Stanford med store villakvarterer og en lille bykerne med butikker, restauranter og cafeer. Så tog jeg turen til Uncommon Threads og hyggede mig med at se på garn og tale med personale og de andre kunder.

De er fantastisk hvor hurtigt man falder i snak med folk, bare man har fælles interesser. Da jeg fortalte at jeg kommer fra Danmark, viste de mig deres fine assortiment af Isager garn og fortalte, at de har været i Danmark og mødt nogle af de kendte designere som Marianne Isager og Hanne Falkenberg. De var også interesseret i Kornblomst trøjen som jeg havde på (hvad er en bedre lejlighed at blære sig med sit hjemmestrik end at besøge en garnbutik…) og vi fik en god snak om yngre designere i Danmark og USA. Også derovre bliver det mere og mere populært at strikke trøjer i ét stykke oppefra og ned. Sjaler er nok mere populære i USA end her, men ellers strikker folk også meget børnetøj, babytæpper eller trøjer til sig selv. Se de fine udstillede modeller.

Det er en velassorteret butik med både store og kendte mærker og spændende lokalt garn. De forhandler velkendte mærker såsom Cascade (Cascade 220 er lidt i stil med Filcolana Peruvian Highland Wool), Lang, Madelinetosh og Malabrigo. Generelt er amerikanerne rigtig glade for at strikke i blød merinould, og især i Californien er det jo også begrænset, hvor tykt og varmt det strikkede må være, så man også kan bruge det i det varme vejr. Af skandinaviske mærker var der Isager og Dale garn og en del strikkehæfter med norske mønstre. De havde også Jamison’s Shetland garn, som virker meget let men samtidigt varmt. Jeg har aldrig prøvet det, men det kunne være en ide til vinter.

Deres lokale garn er Handwerks, som er en lokal håndfarver (eller indie yarn dyer, som de kalder det). En blød merino-silke blanding i forskellige tykkelser og fine farver. Ikke just billigt, men jeg købte nogle fed i den tyndeste kvalitet, som nok skal blive til en god sommertrøje. Se de fine farver her

Der var en god atmosfære i butikken. Mens jeg var der, ringede der en del kunder og fik strikkehjælp over telefonen – jeg overhørte, hvordan en af ekspedienterne forklarede maskesting over telefonen. De har også en “finishing service”, hvor folk kan indlevere deres strikketøj og får det monteret færdig og syet lynlås i eller lignende. Butikken og deres strikkecafe er også et tiltrængt fristed for politik. En af kunderne forklarede mig, at de blev nødt til at bandlyse politiske diskussioner fra strikkecafeen for at skabe en god stemning og have fokus på det de kom for. Se her:

To the owner and staff of Uncommon Threads: Thanks a lot for the pleasant time in your shop and for the interesting chat. I really enjoyed meeting you!

Tak for interessen og hav’ en god uge. Kom gerne med kommentarer eller spørgsmål 🙂

Strikkeugen der gik

En enkelt pind på BoHo cardigan blev det til.

I flyet begyndte jeg at læse bogen “The knitter’s book of yarn” af Clara Parkes. Indtil videre interessant med et generelt overblik over garntyper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.